Zagospodarowanie Spuikwartier

Haga

Rijnboutt doradza Urzędowi Miasta w Hadze w procesie tworzenia nowego planu i wizji dla obszaru Spuikwartier. Nasze zadanie to urbanistyczny wzór oceny dla przetargu na zagospodarowanie terenu het Spuikwartier.

Podczas procedury selekcji w Design&Build poproszono o integralną wizję całego obszaru. Ramy planu urbanistycznego powinny nakreślać jakość urbanistyczną zlożonej wizji przestrzennej.

Zmiana ta oferuje oprócz miejsca dla kompleksu naukowo-kulturalnego również miejsce do mieszkania, restauracje, i możliwosc handlu detalicznego. Celem było stworzenie energicznego i przyjemniejszego obszaru do mieszkania i przebywania. Przestrzeń publiczna het Spuikwartier, z zachowaniem placu het Spuiplein, ma kluczowe znaczenie w nowym zagospodarowniu tego obszaru.

Projekt Nr.:

1413

Design:

Richard Koek

Klient:

the municipality of The Hague

Kontrakt:

2014

Staff members involved:

Jessica Tjon Atsoi and Dion van Dijk