De Bijenkorf and LaVie

Utrecht

Conversion and extension of the LaVie retail and office centre that was completed in 1986. The core task is to transform the complex and bring it in line with modern requirements. To achieve this, floor plans will be optimised and the external walls will be modernised. The new façades will be transparent.

Project No.:

0674

Design:

Mattijs Rijnboutt and Richard Koek

Client:

Mn Services N.V.

Contract:

2006

Consultant on construction costs:

Koopmanschap Bouwkosten Advies

Construction consultant:

Corsmit Raadgevende Ingenieurs bv

Installations consultant:

HE adviseurs/Klima Check

Fire regulations consultant:

Floriaan B.V.

Construction year:

2012-2013

Project:

Stores and offices

Team:

Jaap Hoving, Harm van Rijn, Margret van den Broek, Esther de Graaf and David Kloet